Ethan Iverson


Pianist, componist en schrijver Ethan Iverson (1973, Menomonie, Wisconsin) is deze festival editie de Artist in Residence van Jazz te Gast. Hij geeft les aan het conservatorium van New England en wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende musici in New York.


Ethan was een van de oprichters van The Bad Plus, een spraakmakend pianotrio. Samen met Reid Anderson en David King speelde Ethan op alle grote podia over de hele wereld. De mannen speelden op locaties als Village Vanguard, Carnegie Hall en Bonnaroo. De New York Times noemde The Bad Plus “…Better than anyone at melding the sensibilities of post-60’s jazz and indie rock.”

Iverson zit ook al meer dan een decennium in het veelgeprezen Billy Hart-kwartet en treedt af en toe op met Albert "Tootie" Heath en Ron Carter.


In 2017 bracht Iverson de partituur 'Pepperland' uit voor de Mark Morris Dance Group en met Aaron Greenwald co-curator van een groots honderdjarig bestaan van Thelonious Monk op de Duke University. In het voorjaar van 2018 bracht Iverson Concerto to Scale uit met het American Composers Orchestra en in het najaar van 2018 bracht hij Temporary Kings uit, een duo-album met Mark Turner op ECM.


Andere muzikanten waarmee Iverson in de afgelopen twee jaar het podium heeft gedeeld, zijn Miranda Cuckson, Tom Harrell, David Williams, Victor Lewis, Houston Person, Ben Street, Eric McPherson, Dayna Stephens, Thomas Morgan, Chris Potter, Joe Sanders, Melissa Aldana, Ravi Coltrane, Jorge Rossy, Josephine Bode, Dodo Kis en Gerald Cleaver.


“…Better than anyone at melding the sensibilities of post-60’s jazz and indie rock.”

De New York Times over The Bad Plus met Ethan Iverson


www.ethaniverson.com


Terug naar overzicht