Josephine Bode


Als dochter van een flamencogitarist wordt Josephine Bode van jongs af aan sterk beïnvloed door muziek en de Spaanse cultuur. Voor haar verhuizing naar Amsterdam studeerde ze blokfluit met Gudula Rosa aan de "Westfälischen Shcule für Musik Münster" en theater met Barbara Kemmler (directeur van Cactus Junges Theatre). Vervolgens studeerde ze blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam onder de hoede van Paul Leenhouts. In 2012 rondde ze haar Masters in Modern Music Theatre (T.I.M.E.) af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag onder het gezag van muziektheaterregisseur Paul Koek en dramaturge Paul Slangen.


Josephine Bode ontving vele prijzen op nationale en internationale wedstrijden als solist en als lidkamer muziekgroep voor vroege en hedendaagse muziek. Zo won ze de eerste prijs op het International Recorder-wedstrijd in Engelskirchen. Als soliste voert ze hedendaagse, geïmproviseerde en vroege muziek, vaak met gebruik van live-elektronica en of theatrale elementen en visuele kunst. Ze staat bekend om haar "expressiviteit, virtuositeit en speciale warme klank" (WN 2007 / DE). Ze nam deel aan veel verschillende projecten als muzikant, actrice, componist, coach en danseres. Ze speelt ook de Bulgaarse fluit en het EWI (Electronic Wind Instrument).


Josephine Bode is tevens een van de oprichters van het ensemble aXolot dat intussen groeide tot aXolot Synergy; een bedrijf dat uitvoeringen op hoog niveau op het gebied van muziek, muziektheater, visuele kunst en dans genereert.


The Lady Gaga of the recorder"

Katie Duckwww.josephinebode.com


Terug naar overzicht