Ruben Hein


Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar successen, onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en projecten met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective. Hij verzorgde voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red. In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn album ‘Groundwork Rising’ uit.


Ruben Hein toert momenteel met het Nederlands Jeugd Jazz Orkest (NJJO) waarvoor hij als artistiek leider en dirigent een op maat gecomponeerd en gearrangeerd programma verzorgt en waarbij hij zelf ook als vocalist/solist optreedt. Hein is bij uitstek enthousiast over de missie van het NJJO: “Ontwikkeling van jong talent is de basis voor de voortgang van de muziekcultuur. Goede begeleiding waardoor dat talent de juiste keuzes kan maken en dicht bij zichzelf kan blijven is cruciaal.” Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren: Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.


Ruben is bij het grote publiek bekend geworden door zijn deelname aan Linda’s Zomerweken en als winnaar van Wie is de Mol?. Met onder andere zijn vierde langspeelplaat Groundwork Rising en één miljoen streams op Spotify afgelopen jaar, is Ruben niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.


 ‘Ruben Hein laat zich kenschetsen als een singer-songwriter in de hoek van Sufjan Stevens, Thomas Dybdahl en Radiohead.’

OOR

https://www.rubenhein.nl/


Terug naar overzicht