TILTAN


Tiltan’s muziek is een mix van folkore met hedendaagse composities, jazz en improvisatie, gecomponeerd en gearrangeerd door David Golek (IL). David brengt de muziek van zijn oorsprong en de reis van zijn leven samen, gemixed met invloeden uit het Midden-Oosten, Oost Europa, Noord Afrika en Joodse, gecombineerd met Jazz, kamermuziek en film-muziek. De musici die in deze reis samenkomen zijn ieder voor zich exceptioneel, ieder uitzonderlijk op zijn eigen manier. Het resultaat is een frisse en kleurrijke variatie in muziek die moeilijk in een genre is onder te brengen, dit laat alle ruimte open voor uw verbeelding.

Zijn laatste cd met zijn groep Tiltan werd verkozen tot een van de beste 5 Wereldmuziek cd's van het jaar en een van de beste 20 cd's van het jaar in Het Parool. Zijn laatste cd 'A Road Less Traveled', werd zeer gewaardeerd in de nationale en internationale pers.


IN DE PERS

***** "...De Amsterdamse formatie Tiltan is een lichtend voorbeeld van hoe muziekjes van de wereldbol kunnen worden gemengd. .. De muzikanten steken hier de koppen bij elkaar om in Goleks composities op prachtig intieme wijze hun muzikale gedachten met elkaar te delen.

Saskia Tornqvist , Het ParoolCREDITS: Daniel Mester - Klarinet Bela Horvat – viool Mike Roelofs - Harmonium, Melodion David Golek - Gitaar & Compositie

www.tiltanmusic.com


Terug naar overzicht