top of page

Xavi Torres


De Spaanse pianist Xavi Torres is (1991) is een van de meest spraakmakende musici in de nieuwe Spaanse en Europese scene. Hij is een inventieve en veelzijdige pianist en arrangeur die jazz én klassiek studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Als aanstormend talent won hij belangrijke prijzen, zoals de Nederlandse Jazz Prijs en de Keep an Eye International Jazz Award (2016). Hij woont in Amsterdam en tourt van daaruit over de hele wereld met een scala aan projecten en bands. Met zijn brede scholing en interesse beheerst Torres een heel wijds impro-idioom waar de lyriek nooit ver weg is.

Als Artist Entrepreneur is Torres de spil van Jazz te Gast 2022. Samen met Miguel Zenón stelt hij het team van 10 topmusici samen die de Greenhouse gaan vullen met uitdagende ideeën in nieuwe combinaties. Op het programma van het avondconcert staat een deel van het nieuwe Concerto voor piano en Bigband van Torres dat nu voor het eerst in Nederland wordt uitgevoerd.een inventieve en veelzijdige pianist en arrangeur. Hij studeerde klassiek én jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en won hier drie grote prijzen voor jonge talenten. Xavi Torres heeft een groot internationaal netwerk, waaruit hij, samen met Miguel Zenón, muzikanten voor Jazz te Gast 2022 gaat selecteren.


"Lyrisch, technisch en ritmisch superieur met veel muzikale potentie en één adem van energie en samenspel. Harmonisch eigenzinnig, met heel veel spelplezier en een spannend en verrassend eigen verhaal.”

Keep An Eye International Jazz Awards over Xavi Torres Trio


bottom of page