top of page
Muziekimprovisatie Jazz te Gast.png
Muziekimprovisatie

Jazz te Gast is ook leuk voor kinderen! Het festival werkt samen met de basisscholen in Zuidhorn. De leerlingen van groep 7 krijgen vier weken lang workshops muziekimprovisatie van docent Nadine Strang. Zij studeerde zelf Jazz zang aan het Conservatorium van Amsterdam en werkt momenteel als artistiek leider en trainer bij Kobranie. 


Strang maakt bij haar workshops gebruik van de Kobranie methode waarmee zij de leerlingen spelenderwijs leert improviseren en componeren. Ze beweegt kinderen tot een groot enthousiasme om te musiceren, improviseren, naar elkaar te luisteren en bewuste keuzes te maken. Vaardigheden die niet alleen een muzikaal aspect hebben, maar ook een sterk sociaal aspect- wat goed aansluit bij het inclusieve karakter van Jazz te Gast. 


Kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen tijdens het festival een extra workshop volgen van Nadine Strang. Op vrijdagmiddag 14 juni en zaterdagochtend 15 juni kunnen zij met Nadine werken aan de spectaculaire opening van het festival: op het hoofdpodium met échte muzikanten.

bottom of page