top of page

Randprogramma

Jazz te Gast werkt uitgebreid samen de lokale muziekschool, de basisscholen in Zuidhorn en met het Prins Claus Conservatorium, via een uitgebreid randprogramma met workshops, lessen en masterclasses. Meer informatie is hieronder te vinden.

Muziekimprovisatie Jazz te Gast.png

Educatief programma scholen

Jazz te Gast is ook leuk voor kinderen! Ons festival werkt samen met de basisscholen in Zuidhorn. De leerlingen van groep 7 krijgen vier weken lang workshops muziekimprovisatie van docent Nadine Strang. Zij studeerde zelf Jazz zang aan het Conservatorium van Amsterdam en werkt momenteel als artistiek leider en trainer bij Kobranie.

Strang maakt bij haar workshops gebruik van de Kobranie methode waarmee zij de leerlingen spelenderwijs leert improviseren en componeren. Ze beweegt kinderen tot een groot enthousiasme om te musiceren, improviseren, naar elkaar te luisteren en bewuste keuzes te maken. Vaardigheden die niet alleen een muzikaal aspect hebben, maar ook een sterk sociaal aspect- wat goed aansluit bij het inclusieve karakter van Jazz te Gast.

Kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen tijdens het festival een extra workshop volgen van Nadine Strang. Op vrijdagmiddag 14 juni en zaterdagochtend 15 juni kunnen zij met Nadine werken aan de spectaculaire opening van het festival: op het hoofdpodium met professionele muzikanten.

Marike_van_dijk_2instagram.png

Masterclasses met Prins Claus Conservatorium

-Ethan Iverson en Marike van Dijk verzorgen op 13 juni een uitgebreide masterclass op het Prins Claus Conservatorium, waar zij met studenten werken in een mini-“Greenhouse”.

-De talenten die staan geprogrammeerd op het festival (gele podia) LINK krijgen voorafgaand aan het festival de gelegenheid om een workshop te volgen bij de Greenhouse musici.

-De muziekdocenten van de lokale muziekschool volgen op 5 juni een improvisatie workshop van Kobranie-meester Nadine Strang.

Jazz te gast _2e artiesten lijst instagr

Workshop amateurs

Bij de opening van het avondconcert van Jazz te Gast wordt het volkslied van Westerkwartier gespeeld in een speciaal door Ethan Iverson en Marike van Dijk gemaakt arrangement. De uitvoering wordt ondersteund door amateurmuzikanten uit de regio. Zij werken met de musici van Jazz te Gast aan de voorbereiding in een aparte workshop. 

bottom of page