top of page

Vrijwilliger worden

Schermafbeelding 2019-04-16 om 10.47.14.
Schermafbeelding 2019-04-16 om 10.46.48.

Wat kun je doen voor Jazz te Gast?

Het is fantastisch dat we een beroep kunnen doen op tal van vrijwilligers tijdens Jazz te Gast. Zonder jouw ondersteuning is het niet mogelijk om het festival te organiseren.

Voor welke werkzaamheden hebben we vrijwilligers nodig en welke kwaliteiten verwachten we van je?

 

Borden plaatsen

In de week voorafgaand aan het festival ga je samen met een maatje reclameborden en verkeersborden plaatsen. Natuurlijk krijg je instructie waar ze geplaatst moeten worden. Een rijbewijs, sterke armen en één of twee dagdelen beschikbaarheid voorafgaand aan het festival zijn voor deze klus belangrijk.

 

Publieksbegeleiding

Jij bent letterlijk de Gastvrouw of Gastheer van “jouw” tuin aan de Gast! Met plezier help je mensen om een plekje te zoeken tijdens het festival. Je houdt in de gaten of de tuin niet te vol wordt en kunt dat dan ook aangeven. Je zoekt afstemming met de stagemanager en de vrijwilligerscoördinator . Voor deze rol zoeken we mensen die goed contact kunnen leggen, overzicht kunnen houden, oplettend en behulpzaam zijn en het leuk vinden om een representatieve, gastvrije rol te vervullen.

 

Stagemanager

Als stagemanager overleg je met de musici en zorg je in afstemming met de productieleider dat ze voorzien zijn van de juiste apparatuur en faciliteiten. Ook zorg je er voor dat het concert op het juiste tijdstip start. Als stagemanager ben je dus verantwoordelijk voor de gang van zaken op ‘jouw’ podium. Ervaring met (muziek)festivals en alles wat er verder bij komt kijken is voor deze rol van belang. Evenals uitstekende  vaardigheden in de omgang met (gevoelige…) muzikanten. 

 

Technische ondersteuners

Wil je je echt met de techniek bemoeien en heb je daar ook de skills voor? Ook dan ben je van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken. Uiteraard krijg je instructie over waar en met wie je gaat samenwerken. Je aanspreekpunten zijn de productieleider en de stagemanager. Voornaamste taken zijn het meehelpen met het op- en afbouwen van de geluidstechniek en het meehelpen om alles op en rond het podium goed te laten verlopen. Natuurlijk heb je kijk op techniek en ben je servicegericht.

 

Podiumbouwer

Als je houdt van bouwen en sjouwen en de handen uit de mouwen steken, dan is het opbouwen van de podia dè klus voor jou! Samen zorg je ervoor dat er in de acht verschillende tuinen een stevig podium en/of overkapping wordt neergezet. Na afloop ga je ook weer samen het podium afbreken. In geval van slecht weer is er van alles te doen bij het inrichten van de verschillende binnen-locaties. Voor deze klus ga je samen er flink tegenaan!

 

Vliegende keep

Je wordt daar ingezet waar op dat moment behoefte is aan een paar extra handen en ogen om bijvoorbeeld toezicht te houden op de publieksstroom. Je hebt oog voor je omgeving en je weet wat de impact kan zijn van een grote menigte mensen op een bijzonder festivalterrein. Ervaring met festivals, een rustige persoonlijkheid en  het goed houden van overzicht is hier van belang.

 

Pwywwyl

Nee, dit is geen typefout. Pwywwyl staat voor ‘pay what you want, when you leave’ en is dus een ander woord voor mensen de gelegenheid geven een vrijwillige financiële bijdrage te geven.

Het blijkt dat veel mensen dat graag doen…. als het ze op een leuke manier en op het goede moment wordt gevraagd. Het is dus aan jou om mensen te verleiden om iets bij te dragen. Je staat dus op een strategische plek waar mensen een tuin of het festivalterrein verlaten. Als je het leuk vindt om mensen te “verleiden” en je hebt talent voor het aanknopen van korte gesprekjes dan is dit echt iets voor jou!

 

Catering backstage

Vind je het leuk om je met de catering te bemoeien? Ook dat kan. De muzikanten en de vrijwilligers willen natuurlijk ook zo nu en dan even pauze houden en bijpraten onder het genot van een lekker broodje. Je smakelijk belegde broodjes, soep, kopjes koffie en thee zullen zeer gewaardeerd worden!

 

Enthousiast geworden?

Vul dan hier het aanmeldingsformulier in. Voor overige vragen kun je terecht bij 

vrijwilligers@jazztegast.nl. Als vrijwilliger ontvang je ook de Jazz te Gast nieuwsbrief die regelmatig verschijnt met de laatste updates.

bottom of page