De Puerto Ricaanse saxofonist Miguel Zenón is dit jaar Artist in Residence. Samen met de Spaanse componist en pianist Xavi Torres stelt hij het programma van het festival samen. Vijfenzeventig topmuzikanten strijken neer in Zuidhorn voor bijna dertig concerten op zeven buitenpodia. Het festival is vanaf 13.30 uur voor iedereen vrij toegankelijk. ’s Avonds wordt het festival afgesloten met een gezamenlijk concert van het Noordpool Orkest en de solisten van Jazz te Gast 2022.
De complete line-up van Jazz te Gast 2022 wordt in mei bekend gemaakt!

Artists 2022

Miguel Zenón | Artist in Residence

Miguel Zenón(Lourdes Delgado).jpeg
Jazz te gast - losse elementen 100x100px_Tekengebied 1.png

De Puerto Ricaanse saxofonist Miguel Zenón is een gerenommeerde altsaxofonist, gewaardeerd om zijn rijke toon, krachtige spel en vindingrijke improvisaties. Als componist richt hij zich vaak op de cultuur van zijn geboorteland en van de Puerto Ricaanse gemeenschap in zijn woonplaats New York. Als saxofonist werkte hij samen met vele beroemde collega’s in de jazz. In Zuidhorn treedt Zenón in de voetsporen van de top-musici Micheal League en Dave Douglas als Artist in Residence van Jazz te Gast 2022.

Xavi Torres | Artist Entrepreneur

Xavi Torres 1(Jordi Tremosa).jpeg
Jazz te gast - losse elementen 100x100px-04.png

De Spaanse pianist Xavi Torres is een inventieve en veelzijdige pianist en arrangeur. Hij studeerde klassiek én jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en won hier drie grote prijzen voor jonge talenten. Xavi Torres heeft een groot internationaal netwerk, waaruit hij, samen met Miguel Zenón, muzikanten voor Jazz te Gast 2022 gaat selecteren.

Jazz te gast - losse elementen 100x100px-14.png