top of page

Artists 2024

Trompetist Avishai Cohen is dit jaar Artist in Residence. Samen met de Nederlandse componist Tijn Wybenga stelt hij een deel van het programma van Jazz te Gast samen. Vijfenzeventig topmuzikanten strijken neer in Zuidhorn om 25 concerten te geven op zeven buitenpodia. Het festival start dit jaar op vrijdag avond 7 juni. Zaterdag 8 juni treden de muzikanten van de Greenhouse (geselecteerd door Avishai en Tijn) de gehele middag op, waarbij er ’s avonds wordt afgesloten met een uniek gezamenlijk concert. 

Avishai Cohen | Artist in Residence

Credits by Ziv Ravitz(1)_edited.jpg

Avishai Cohen wordt wereldwijd erkend als een muzikant met een eigen geluid en een zoekende geest, een altijd creatieve speler-componist die open staat voor meerdere stromingen van jazz en actief is als leider, componist en begeleider. Afgezien van het bejubelde werk met zijn kwartet de afgelopen jaren, en eerder zijn trio werk onder de naam Triveni, heeft de trompettist ook opgenomen en de wereld rondgereisd als onderdeel van het Mark Turner Quartet, de SFJAZZ Collective, Jazz100, Zakir Hussain, en het 3 Cohens Sextet - met zijn zus, klarinettist-saxofonist Anat, en broer, saxofonist Yuval. Benoemd tot artistiek directeur van het Internationale Jeruzalem Festival, is Cohen ook drie opeenvolgende keren uitgeroepen tot Rising Star in de DownBeat Critics Poll.

Jazz te gast - illustraties los - 150 x 150 px19.png

Tijn Wybenga | Artist Entrepreneur

230212-Tijn-Wybenga-c-Rosita-Stumpel-Bre

Deze editie is componist, dirigent en artistiek leider Tijn Wybenga aangesteld als Artist Entrepreneur. In zijn werk combineert Wybenga modern klassiek, jazz en elektronica met improvisatie, dans en theater. Als componist en dirigent was hij twee jaar Nieuwe Maker in het Bimhuis, Amsterdam. Daar richtte hij zijn 14 koppige ensemble AM.OK (Amsterdams Modern Orkest) op. Een orkest met topmusici uit de Nederlandse jazzscene.M.OK speelde onder andere op het North Sea Jazz festival en is meerdere keren door de NTR gepresenteerd op de nationale televisie.

bottom of page