top of page
strijkers in tuin op rug_bewerkt.jpg
Jazz te gast - losse elementen 100x100px_Tekengebied 1.png
Wat is Jazz te Gast?

…. a festival unlike any other in the world….

Dave Douglas

Jazz te Gast is een jong, tweejaarlijks muziekfestival - dat een klein dorp voor één dag omtovert tot het absolute middelpunt van de Europese jazz.

Internationale top-musici, jong talent en het Noordpool Orkest vinden elkaar voor een ongekend avontuur: ter plekke samen nieuwe muziek maken en die vervolgens uitvoeren in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn.

Jazz-kenners, musici, dagjesmensen, passanten, (school) kinderen, bewoners en fijnproevers uit het hele land ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer en intieme setting tijdens dit unieke festival.

Jazz te Gast is niet alleen ontwapend en open (vrije toegang). Jazz te Gast is bovenal een uniek makers-feest: onder leiding van een Amerikaanse Artist in Residence en een Nederlandse Artist Entrepreneur gaan 10 top-musici ter plekke in ons dorp aan de slag om nieuw materiaal te maken. De volgende dag delen zij dat met ons: overdag op acht verschillende podia in de tuinen van De Gast, en ’s avonds in een slotconcert met het Noordpool Orkest. Ook voor dat concert schrijven de musici nieuwe arrangementen en composities.

Slenter van tuin naar tuin, eet een hapje mee en laat je verrassen door fantastische muziek. Het festival start om 13.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het avondconcert met de complete line-up en het Noordpool Orkest is wel een kaartje nodig. De link naar de kaartverkoop voor het slotconcert vindt u hier.

Jazz te Gast is een initiatief van de inwoners van Zuidhorn. Het wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en de bijdragen van een groot aantal kleine en grote fondsen en sponsoren.

"Misschien wel het beste jazzfestival van Nederland."

Reinier Baas

"Niet alleen de prachtige ligging maar vooral het bijzondere concept achter Jazz te Gast maakt dit festival uniek. Het festival werkt als een ontmoetingsplek en verbindt, zowel muzikaal als persoonlijk."

Ben van Gelder

bottom of page