top of page
_DSC8968.jpeg

Wat is Jazz te Gast?

Jazz te Gast is een jong, tweejaarlijks muziekfestival - dat een klein dorp voor één dag omtovert tot het absolute middelpunt van de jazz.

Internationale top-musici, jong talent en het Noordpool Orkest vinden elkaar voor een ongekend avontuur: ter plekke samen nieuwe muziek maken en die vervolgens uitvoeren in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn.

Jazz-kenners, musici, dagjesmensen, passanten, (school) kinderen, bewoners en fijnproevers uit het hele land ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer en intieme setting tijdens dit unieke festival.

Jazz te Gast is niet alleen ontwapend en open (vrije toegang). Jazz te Gast is bovenal een uniek makers-feest: onder leiding van een Artist in Residence en een Artist Entrepreneur gaan 11 top-musici ter plekke in ons dorp aan de slag om nieuw materiaal te maken. De volgende dag delen zij dat met ons: overdag op acht verschillende podia in de tuinen van De Gast, en ’s avonds in een slotconcert.

Slenter van tuin naar tuin, eet een hapje mee en laat je verrassen door fantastische muziek. Het festival start om 13.30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het avondconcert is wel een kaartje nodig. De kaartverkoop start 15 april.

Jazz te Gast is een initiatief van de inwoners van Zuidhorn. Het wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en de bijdragen van een groot aantal kleine en grote fondsen en sponsoren.

"Misschien wel het beste jazzfestival van Nederland."

Reinier Baas

"Niet alleen de prachtige ligging maar vooral het bijzondere concept achter Jazz te Gast maakt dit festival uniek. Het festival werkt als een ontmoetingsplek en verbindt, zowel muzikaal als persoonlijk."

Ben van Gelder

"…. a festival unlike any other in the world…."

Dave Douglas

bottom of page