top of page
Jazz te gast _ Ruben Hein instagram3 (1)
De top van de Europese Jazz komt naar Zuidhorn

Met de toevoeging van het Nederlands Jeugd Jazz Orkest (NJJO), special guest Ruben Hein en de ensembles Tiltan, Greener Grass, Suzan Veneman Groep en Josephine Bode is de line-up van festival Jazz te Gast compleet. Maar liefst 80 nationale en internationale artiesten spelen zaterdag 15 juni op 8 podia in de tuinen van de hoofdstraat De Gast in Zuidhorn. In de avond is er een groots slotconcert met de complete line-up en het Noordpool Orkest. De kaartverkoop voor dit concert start op zaterdag 27 april 2019.

 

Sprookjesachtige tuinen

Jazz te Gast tovert een klein Gronings dorp om tot het absolute middelpunt van de Europese jazz. Internationale top-musici, jong talent en het Noordpool Orkest treffen elkaar in een ongekend avontuur. Ter plekke maken zij nieuwe muziek en voeren die uit in de sprookjesachtige tuinen van De Gast in Zuidhorn. Bezoekers slenteren van tuin naar tuin, kunnen aanschuiven aan de lange eettafel aan De Gast en zich laten verrassen door fantastische muziek. Het festival start om 13.30 uur en het dagprogramma is vrij toegankelijk voor iedereen.

 

Nieuwe muziek
Pianist Ethan Iverson uit New York en de Friese saxofoniste Marike van Dijk leiden

deze editie van Jazz te Gast. Zij zochten een dreamteam van tien fantastische jazzmusici bij elkaar die samen nieuwe muziek in verrassende combinaties maken. Unieke muzikale persoonlijkheden, afkomstig uit alle hoeken van de wereld: van New York tot Parijs en Hongarije tot Berlijn. In deze ‘Greenhouse’ van artiesten participeren o.a. Tineke Postma, Mark Schilders, Phil Donkin en Petros Klampanis. Naast deze ‘broeikas’ van talenten spelen er ook ensembles als Tiltan, Suzan Veneman Groep en Greener Grass. Special Guests zijn het Nationaal Jeugd Jazz Orket (NJJO) o.l.v. Ruben Hein, een big band van 18 Nederlandse toptalenten. Jazz te Gast biedt ook ruimte voor aanstormend talent uit de omgeving. Als klap op de vuurpijl speelt het Noordpool Orkest ’s avonds een uniek slotconcert met nieuwe composities en de complete line-up van het festival.

bottom of page