top of page
Artist in Residence.png
Eerste namen bekend

De eerste grote namen van Festival Jazz te Gast 2019 zijn bekend . De New Yorkse pianist en componist Ethan Iverson is de nieuwe Artist in Residence. De bevlogen pianist zal samen met de Friese componist en saxofonist Marike van Dijk die de eer heeft als Artist Entrepeneur, het festival muzikaal vormgeven. Samen nemen ze de stokjes over van Dave Douglas en Reinier Baas die de vorige editie tot een groot succes maakten. 

De top van de huidige Jazzscene
Met de komst van Iverson is het Jazz te Gast gelukt om opnieuw een vooraanstaande musicus te strikken. Iverson is bekend van onder andere The Bad Plus, een spraakmakend pianotrio dat op alle grote podia over de hele wereld heeft gespeeld. Hij geeft les aan het conservatorium van New England en wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende musici in New York. Nu treedt Iverson in de voetsporen van de top-musici Micheal League en Dave Douglas die de vorige edities van Jazz te Gast leidden.

Nieuwe muziek
Iverson gaat als Artist in Residence in Zuidhorn samenwerken met de jonge Friese jazzsaxofoniste en componiste Marike van Dijk als “Artist Entrepreneur”. Ze studeerde aan de conservatoria in Rotterdam, Amsterdam en vertrok daarna naar de New York University en behaalde haar Master. Ze trad op in allerlei grote clubs zoals Blue Note. Haar laatste album die ze onder meer maakte samen met Ben van Gelder werd door de NRC omschreven als “een sprankelend en ambitieus, vol van intelligente wendingen en fraaie klankbeelden”.
Iverson en Van Dijk zoeken de komende tijd een keur van Nederlandse topmusici bij elkaar die speciaal voor het festival ter plekke nieuwe muziek gaan maken.

Slotconcert Noordpool Orkest & Guests
Jazz te Gast vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juni. Opnieuw strijken dan circa 60 topmusici neer in Zuidhorn voor 30 concerten op acht buitenpodia in de prachtige tuinen in hoofdstraat De Gast. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. ’s Avonds wordt het festival afgesloten met een groot concert met het Noordpool Orkest. Kaartverkoop voor het slotconcert start circa zes weken voor aanvang van het festival.

bottom of page