top of page

Greenhouse artiesten bekend

1.png
2.png

Op zaterdagmiddag 8 juni spelen wereldberoemde jazzmuzikanten in de tuinen aan De Gast in Zuidhorn. In verrassende combinaties brengen ze gloednieuwe muziek ten gehore. ’s Avonds geven de musici een gezamenlijk slotconcert met nieuw werk. Zo wordt Zuidhorn voor één dag omgetoverd tot het absolute middelpunt van de wereldwijde jazzscene.

 

Broeikas

De musici zijn bijeengebracht door trompettist Avishai Cohen en componist-dirigent Tijn Wybenga. Uniek aan Jazz te Gast is de ‘Greenhouse’: de broeikas waar deze musici in één dag 14 nieuwe concerten voorbereiden – om die vervolgens uit te voeren in de prachtige tuinen aan De Gast in Zuidhorn.

Dit jaar bestaat de ‘Greenhouse’ uit percussionist Vernon Chatlein (Curaçao), gitarist Teis Semey (Denemarken), trompettist Suzan Veneman (Nederland), saxofonist/klarinettist Joachim Badenhorst (België), pianist Elias Stemeseder (Oostenrijk), drummer Anton Eger (Denemarken), bassist Alessandro Fongaro (Italië), saxofonist Marc Alberto (Nederland) en zangeres Leïla Martial (Frankrijk). 

 

Een uniek festival

Jazz te Gast is een tweejaarlijks festival dat internationale top-musici, jong talent en het Noordpool Orkest bij elkaar brengt voor een ongekend avontuur: ter plekke nieuwe muziek maken en die vervolgens uitvoeren in de sprookjesachtige tuinen aan de hoofdstraat van het dorp. Het middagprogramma is gratis toegankelijk.

 

Start Kaartverkoop  

De kaartverkoop voor het slotconcert start op 15 april. Het festival heeft ook een uitgebreide randprogrammering: er zijn masterclasses op het conservatorium, educatielessen op de scholen in de omgeving Zuidhorn, en op de vrijdagavond voorafgaand aan het festival is er een concert van amateur ensembles en schoolkinderen.

 

Jazz te gast - illustraties los - 150 x 150 px5.png
bottom of page