top of page
shannon_barnett2_instagram.png
Nieuwe artiesten bekend

De eerste vijf muzikanten van de line-up zijn bekend! Zij behoren tot de top van de Europese jazz scene en komen op 15 juni naar Zuidhorn om in nieuwe combinaties te spelen op de buitenpodia van ons festival. De eerste nieuwe namen zijn: Jozef Dumoulin uit Parijs (piano), Shannon Barnett uit Keulen (trombone), Mark Schilders uit Rotterdam (drums), Phil Donkin uit Berlijn (basgitaar) en Ruben Samama uit Amsterdam (contrabas). We stellen ze graag aan jullie voor.

Mark Schilders
Mark Schilders is een van de meest gevraagde drummers in de (inter-)nationale jazz scene. Tijdens zijn studie aan het Codarts Conservatorium won hij het Prinses Christina Jazz Concours (2008) en later de prestigieuze Erasmus Jazz Prijs (2011). Op de opvallend jonge leeftijd van 22 jaar was hij gastdocent bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts. Schilders speelde met Ben van Gelder, Randal Corse, Wouter Hamel en talloze anderen. In de lente van 2014 werd hij verkozen tot ‘Nieuwe Maker’ door het Fonds Podiumkunsten en debuteerde hij zijn eigen muziek op het Jazz International Festival in Rotterdam met zijn eigen band. Hij overtuigt met zijn kristalheldere geluid en constant ontwikkelende eigen stijl.

Ruben Samama
Ruben Samama is Cum Laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en de Manhattan School of Music in New York. Naast zijn productie-werk met o.a. Gabriel Rios, Jonathan Jeremiah en Jungran voor labels als Sony, RCA, Universal en Ponycanyon Japan/Korea schrijft Ruben veel voor film en boeit hij internationaal publiek met zijn unieke benadering van de contrabas. Ruben Samama was de winnaar van de 2010 Deloitte Jazz Award, Semi finalist van de INT. Monk Competition en heeft meerdere muziekindustrie-prijzen gewonnen met zijn producties.

Phil Donkin
Phil Donkin behoort tot een van de beste Europese bassisten van zijn generatie. Donkin studeerde af aan de prestigieuze Guildhall School of Music and Drama (2003), begon vroeg zijn carrière en werd al snel een van de meest gevraagde bassisten in het Verenigd Koninkrijk. Hij trad op en nam op met vele grote Britse muzikanten zoals Kenny Wheeler, Evan Parker en Tim Garland. Ook woonde hij een periode in New York en speelde daar samen met artiesten zoals Ben Monder, Kevin Hays en Nir Felder. Zijn debuutalbum ‘The Gate’ (2015) gooide hoge ogen bij de pers: “This one goes off like a rocket and keeps up the pace to the end.” – Jazz Journal

Shannon Barnett
Shannon Barnett groeide op in Australië, waar ze studeerde aan het Victorian College of the Arts. In 2007 werd ze uitgeroepen tot Young Australian Jazz Artist of the Year. Barnett besloot naar de VS te verhuizen, waar ze haar Master of Music in New York voltooide bij onder andere John Fedchock. In 2014 kreeg Barnett een fulltime baan aangeboden in de WDR Big Band in Keulen. Dat gaf haar de mogelijkheid om op te treden met muzikanten als Jimmy Heath, Paquito D’Rivera en Ron Carter. In 2016 bracht ze met haar eigen kwartet het debuutalbum ‘Hype’ uit en werd daarmee genomineerd voor de Neuer Deutscher Jazzpreis 2017.

Jozef Dumoulin
In het afgelopen decennium is pianist Jozef Dumoulin uitgegroeid van een veelbelovend pianist tot een unieke en volstrekt eigenzinnige specialist op de Fender Rhodes (elektrische piano). Hij bewaart zijn eigen geluid in iedere muzikale context, of het nu traditionele jazz, geïmproviseerde muziek, pop of hedendaagse muziek is. Hij leidt o.m. The Red Hill Orchestra, een eigen trio (met Trevor Dunn en Eric Thielemans) en speelt ook in Warped Dreamer met o.a. drummer Teun Verbruggen en trompettist Arve Henriksen. Dumoulin is te horen op wel 50 platen en toerde met de beste muzikanten op het gebied van jazz, geïmproviseerde muziek, rock en traditionele muziek.

bottom of page