top of page

Alessandro Fongaro

Alessandro Fongaro (1991, Valdagno, Italië) is een Italiaanse bassist en componist gevestigd in Rotterdam (NL). Alessandro leidt en schrijft momenteel muziek voor 'Pietre' (stenen in het Italiaans), een 4et dat hij samenstelde tijdens de lockdown in 2021. Hij beschrijft de muziek als een soort 'persoonlijk dagboek' waarin hij beelden en momenten verzamelt, allemaal enigszins gerelateerd aan liefde en vriendschap. De muziek van Pietre is een combinatie van haperende ritmes, improvisatie en melodieën. 

"First time (a)live." is het debuutalbum van de band, dat onafhankelijk werd uitgebracht in 2022. Het album werd zeer goed ontvangen door het publiek en de pers en het ensemble kreeg de kans om de muziek te presenteren, onder andere op: North Sea Jazz Festival, BIMHUIS, De Doelen, Injazz, Ham Sessions Gent, Stadtgarten Köln, De Ruimte, enz.

In 2022 ontving Alessandro ‘The Pack Project’ van Jazz International Rotterdam, een compositieopdracht waarvan het resultaat werd gepresenteerd op festivals RAUW (Festival Jazz International Rotterdam) en Festival Jazz International Nijmegen.

Sinds 2017 is Alessandro gastdocent aan de jazzafdeling van Codarts (Conservatorium Rotterdam), waar hij ensembles coacht en improvisatielessen geeft voor de basgitaar afdeling en ritmesectie lessen voor drummers.
Commentaires


bottom of page