top of page

Anton Eger

Drummer Anton Eger (Kopenhagen) bracht vijf jaar door aan het Rhythmic Music Conservatory in Kopenhagen tussen 2003 en 2008. Als tiener speelde Anton de bekkens in een marchingband, ontwikkelde hij interesse in klassiek slagwerk en richtte hij zijn eerste punkband op. Na een jaar als militaire drummer te hebben gediend in de King's Guard van Zijne Majesteit in Noorwegen, verlangde hij naar nieuwe terreinen. Jazz en ritmisch complexe muziek werden een belangrijk onderdeel van zijn leven. Sindsdien heeft hij de wereld rondgereisd en zowel hedendaagse jazz als stadionrock uitgevoerd, met een voet stevig verankerd in beide werelden.

Eger is een van de winnaars van de Parliamentary Jazz Award (2017) en tweemaal genomineerd voor de MOBO Anglo-Scandinavische trio Phronesis, opgericht in 2005.

Hij is drummer en mede producent in de groep van de Noorse saxofonist Marius Neset sinds 2010. Ook is hij lid van het op synth gebaseerde elektronische duo ‘RKDIA’. In 2020 ontving hij de prijs voor "Beste Musicus" bij de Danish Music Awards Jazz.


“Mogelijk de gekste drummer, visueel gezien, aan deze kant van The Muppets 'Animal... en hoewel hij in staat is tot wild en gek spel, is hij even bedreven in het bijdragen van delicate texturen, zachtere timbres en zachtere pulsen." - All About Jazz


Comments


bottom of page