top of page

Joachim Badenhorst

De Belgische componist en saxofonist/klarinettist Joachim Badenhorst (1981, Antwerpen) is actief in de creatieve muziekscene in Europa, de VS en Azië. Hij is artistiek directeur van verschillende ensembles in Europa en de VS. Zo is hij componist en arrangeur voor het zevenkoppige ensemble Carate Urio Orchestra en het IJslandse kwintet Mógil (met IJslandse volksteksten en poëzie).

Badenhorst is lid van verschillende groepen onder leiding van wereldberoemde musici zoals het 'Han Bennink Trio', 'Tony Malaby's Novela', 'Thomas Heberer's Clarino trio' en 'Kris Davis' Infrasound'. Vanaf 2010 ontwikkelde Badenhorst zijn soloprogramma bestaande uit improvisaties en composities voor solo akoestische en elektro-akoestische blaasinstrumenten.


Badenhorst heeft vijf veelgeprezen soloalbums uitgebracht en is te horen op meer dan 50 cd's op internationaal befaamde platenlabels en richtte zijn eigen platenlabel KLEIN op in 2013. Hij werd uitgeroepen tot Rising Star Clarinet in 2013, 2017, 2018, 2019 in 'The Annual Downbeat Critics Poll' (VS) en werd gekozen als klarinetspeler van de jaren 2011, 2013 en 2015 door internationale jazzcritici in 'The Annual Intruso Critics Poll' (Argentinië).Commentaires


bottom of page