Suzan Veneman Groep


Suzan Veneman is opgegroeid in een muzikaal gezin, waar zij vervolgens haar passie voor muziek heeft gevolgd en jazz trompet is gaan studeren. Eerst in Groningen aan het Prins Claus Conservatorium, bij een van haar grootste muzikale inspiratiebronnen Alex Sipiagin, en Kurt Weiss. Later in de V.S. aan Rutgers University, bij gerenommeerde jazz artiesten als Conrad Herwig, Joe Magnarelli & Victor Lewis.


In 2010 won Suzan de tweede prijs op het Prinses Christina Concours, en was zij later dat jaar geselecteerd als beste solist in de categorie koperinstrumenten op het Nationaal Big Band festival in Hoofddorp. Ze werd uitgenodigd voor het Jazz Rising Stars Programma in Ravinia (Illinois, V.S.) in 2013, en volgde daar lessen van onder andere David Baker en Curtis Fuller.

Suzan weet naast haar trompet spel ook als arrangeur/componist haar weg te vinden. Zij met de tweede prijs beloond op het ASMAC Big Band Arranging & Composing Competition in 2014 (LA, V.S.), en in 2017 mocht deelnemen als finaliste op het Jazz Comp Graz Big Band Composers Competition, in Graz (Oostenrijk).


" De meest verrassende compositie kwam overigens van een trompettiste uit het al eerder vermelde Millenium Jazz Orchestra: Suzan Veneman. Haar profetisch klinkende The start of Something Good verdient het om vaker op lessenaars te staan. Opvallend was de ruime plek die de tutti-saxofoonsectie gegund werd. De opbouw van dit stuk kan overigens verre van alledaags genoemd worden." 

Koen Edeling over Dual City Bigband (2018)
Credits:

Suzan Veneman - trompet/flugelhorn 

Joao Driessen - tenor sax 

Timothy Banchet - piano 

Tijs Klaassen - contrabas 

Wouter Kühne - drums 


https://soundcloud.com/suzanvenemanmusic


Terug naar overzicht