top of page

Tijn Wybenga

Tijn Wybenga (1993, NL) is componist, dirigent en artistiek leider, werkzaam in Amsterdam. In zijn werk combineert Wybenga modern klassiek, jazz en elektronica met improvisatie, dans en theater. Hij put de meeste inspiratie uit de artiesten met wie hij werkt, afkomstig uit heel Europa en o.a. Zuid-Afrika en Syrië.

Als componist en dirigent was Wybenga 2 jaar Nieuwe Maker in het Bimhuis, Amsterdam. Daar richtte hij zijn 14 koppige ensemble AM.OK (Amsterdams Modern Orkest) op. Een orkest met topmusici uit de Nederlandse jazzscene.


Het debuut album 'Brainteaser' (2021) werd lovend ontvangen in de nationale en internationale pers en in april 2022 wonnen Tijn Wybenga & AM.OK met Brainteaser de 'Deutscher Jazz Preis' voor beste internationale debuutalbum van het jaar. AM.OK speelde onder andere op het North Sea Jazz festival en is meerdere keren door de NTR gepresenteerd op de nationale televisie. Mede door de showcase op 'Jazzahead!' 2022 in Bremen, touren Tijn Wybenga & AM.OK in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

In 2018 componeerde Tijn - in opdracht van Oerol, Grachtenfestival en Oranjewoud festival - de muziektheatervoorstelling Prikkel. Deze voorstelling onderzocht de dichotomie tussen de natuur en technologie en de worsteling in ons bestaan om die twee elementen te balanceren.

In 2018 won Tijn de Rogier van Otterloo Award voor beste jonge componist/dirigent/arrangeur.

Naast zijn werk als componist/dirigent van AM.OK is hij componist/arrangeur voor o.a. het Metropole Orkest, Kamarata Zuid en het Nederlands Blazers Ensemble. Ook is hij componist en muzikaal leider van muziektheaterproducties van o.a. Het Noord Nederlands Toneel.Comments


bottom of page