top of page
Jazz te gast _7e artiesten lijst instagr
Fantastische orkesten

In de grote tuin van villa Arnichem ligt het hoofdpodium van Jazz te Gast. Dat is het domein van drie fantastische orkesten.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) is een big band van 18 muzikale toptalenten en wordt ook wel het `Jong Oranje ́ van de jazz genoemd. Het orkest zal bij ons optreden met een door artistiek leider Ruben Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd programma, waarbij hij zelf ook als vocalist/solist is te horen.

Noordpool Troupe is het jonge zusje van het Noordpool Orkest.
De jonge muzikanten (14-23 jaar) zijn stuk voor stuk bijzondere Noordelijke talenten. Enkele keren per jaar komen zij bij elkaar voor een project onder leiding van dirigent Reinout Douma. Nu treden zij op met composities van Joni Mitchell onder de titel ‘Sustainable Songs’. De bijzondere arrangementen gezongen door Hiske Oosterwijk (1989), die vorig jaar haar master behaalde bij het Prins Claus Conservatorium en nu al een snel rijzende vocale ster is.

Het avondconcert is ook dit jaar weer de spetterende afsluiting van Jazz te Gast, met het voltallige Noordpool Orkest en de complete line-up van alle Greenhouse artiesten. Onder leiding van Reinout Douma speelt het orkest nieuwe arrangementen en composities die in opdracht van Jazz te Gast zijn geschreven.

De avond begint om 20.00 uur met een speciaal door Ethan Iverson gearrangeerde verrassing.

bottom of page